Torna Dijital Ölçme Sistemi Nedir?

14-03-2023 10:57
Torna Dijital Ölçme Sistemi Nedir?

TORNA TEZGAHI DİJİTAL KOORDİNAT ÖLÇME SİSTEMİ 

Emos Dijital Koordinat Ölçme Sistemleri; torna tezgahlarında operatöre işleme kolaylığı ve zaman tasarrufu kazandırmak için kullanılmaktadır. Torna Tezgahlarında X (Çap), Z (Boy) ve Y (enine çapraz sport) eksenlerine takılan optik cam cetvel veya manyetik cetveller (manyetik lineer enkoder) takılmaktadır. İki veya Üç Eksenli DRO - Dijital Göstergeler yardımı ile Lineer Cetvellerin sayması sayesinde hassas ölçümler yapılmaktadır.


emos dijital logo


TORNA DİJİTAL GÖSTERGELER

Dijital Cetvel ölçülerinizi EMOS80 veya EMOS100 Dijital Göstergelerimizden takip edebilirsiniz. Torna Tezgahı modu ile kolay kullanım sağlamaktadır. 

Dijital Göstergelerimizde ÇAP MODU standart özelliktir. 

Takım Ofset Sayfalarına takımlarınızı tanımlayabilirsiniz. Bu sayede defalarca takım sıfırlama ihtiyacınız kalmayacaktır. 

Eksenleri Tek Tuş ile sıfırlayıp, eksene istemiş olduğunuz değeri girebilirsiniz.

Eksenlerin sayma yönünü cihaz SETUP menüsünden kolayca değiştirebilirsiniz.

Torna Operatörleri bazı hesaplamalar için Hesap Makinesi taşırlar. EMOS80 ve EMOS100 Dijital Göstergelermizde Standart olarak MULTİFONKSİYONEL HESAP MAKİNESİ mevcuttur. 

TORNA DİJİTAL

EMOS80 ve EMOS100 Dijital Göstergelerde 180 derece dönebilen operatör kolu ve power kablosu standart olarak verilmektedir.

TORNA TEZGAHI DİJİTAL ÖLÇME SİSTEMİ PAKETLERİ:

Torna Tezgahı BETA PAKET
TORNA DİJİTAL ÖLÇME SİSTEMİ BETA PAKET

Torna Tezgahı VENÜS PAKET 

TORNA DİJİTAL ÖLÇME SİSTEMİ VENÜS PAKET

Torna Tezgahı PLATİN PAKET 

Torna Tezgahı MİNİ PAKET 
TORNA DİJİTAL ÖLÇME SİSTEMİ MİNİ PAKET

TORNA TEZGAHI MANYETİK LİNEER CETVELLER

Manyetik Dijital Cetvel Modellerimiz EMS110, EMS310 ve EMS320 modelerinden oluşmaktadır.


Lineer Cetvellerimiz 100mm' den, 20,000mm' ye kadar uygulanabilmektedir. Lineer Cetvellerimiz 3100mm' ye kadar tek parça üretilir. 3100mm' den daha uzun boylarda uygulamaya göre 2, 3, 4 veya daha fazla profil boyunda demonte hazırlanmaktadır. Farklı profil şekillerinde dizayn edilen Lineer Cetvel modellerimizden makineleriniz için en uygun ürün seçimi ile uzun vadede hassasiyet ve kaliteden ödün vermeden yüksek performans elde edebilirsiniz.

EMS310 ve EMS320 Manyetik Lineer Enkoderlerimiz contalı ve kapalı profil olarak üretilmektedir. Bu cetvellerde paket içerisinde koruma sacı standart olarak verilmektedir. Manyetik Lineer Enkoderler üretim teknolojisi sayesinde IP67 Koruma Sınıfına sahiptir. Cetveller talaşlı imalat koşullarında oluşan su, toz, yağ, nem, kir ve metal talaşlarından hiç bir suretle etkilenmezler.

Torna tezgahlarına takılan Dijital Cetveller standart 5µm çözünürlüğe sahiptir. İstenilirse 1µm çözünürlüğe sahip lineer cetvellerde verilebilmektedir. Torna tezgahlarına yaptığımız montajlarda lineer cetvelin korumasını arttırmak için koruma sacı altına sıvı conta sıkılmaktadır. Dijital Cetvel kablolarımızı korumak için Çelik Spiral kullanmaktayız. Ayrıca daha zorlu imalat şartları için de PVC Kaplı Çelik Spiralleri tercih etmekteyiz.

Dijital cetvellerimizin kablolamasını makine üzerinde uygun yerlerden götürerek Çelik Galvanizli Kroşeler ile sabitlemekteyiz.

Ayna üzerine yapılan montajlarda cetvel kablosunun talaş tavasında olmaması için opsiyonel olarak hareketli kablo taşıma sistemi kullanılmasını önemle tavsiye ediyoruz. 

Torna tezgahlarında lineer cetvel kablolarının talaş, su, yağ ve darbelerden etkilenmemesi için Kapalı Tip Hareketli Kablo Taşıma Sistemi kullanılması gerekmektedir. 

Dijital Ölçme Sistemi Servislerimizin %65' inde Dijital Cetvel Kablo Problemleri ile karşılaşmaktayız. Bu uygulama maliyet olarak görülmemelidir.

Dijital Ölçme Sisteminiz için Hareketli Kablo Taşıma Sistemi torna tezgahınızda standart olarak kullanılması gerekmektedir. 

Bu uygulama Dijital Sistem montajlarımızda OPSİYONEL olarak sunulmaktadır. 

TORNA TEZGAHI HAREKETLİ KABLO TAŞIMA SİSTEMİ ESKİ HALİ

TORNA TEZGAHI HAREKETLİ KABLO TAŞIMA SİSTEMİ YENİ HALİ

TORNA TEZGAHI DİJİTAL GÖSTERGE MONTAJI

Torna Tezgahlarında Dijital Göstergeler ayna üzerine veya hareketli araba üzerine montaj edilmektedir.

Hareketli araba üzerine yapılacak montajlarda 850mm uzunluğunda 45x45 alüminyum sigma profil kullanılmaktadır.

Ayna üzerine (şanzıman kutusu üzeri) yapılacak montajlarda L şeklinde alüminyum bağlantı ayaklarımızı kullanmaktayız. 

TORNA TEZGAHI AYNA ÜSTÜ DİJİTAL GÖSTERGE MONTAJI

 

TORNA TEZGAHI ARABA ÜZERİ DİJİTAL GÖSTERGE MONTAJI


TORNA TEZGAHI DİJİTAL ÖLÇME SİSTEMİ MONTAJI

 

Torna Tezgahı Dijital Koordinat Ölçme Sistemi uygulamaları profesyonel EMOS TEAM montaj ekiplerimizce yapılmaktadır.

Dijital Koordinat Ölçme Sistemlerimiz 2 YIL Garantilidir.

Opsiyonel Olarak +3 YIL Garanti Seçeneğimiz mevcuttur.

10 YIL Yedek Parça Garantisi.

Emos TEAM montaj ekiplerimizden Dijital Ölçme Sistemi montaj ve servis talepleriniz için TIKLAYINIZ.

Montaj ve Teknik Servis Hizmetimiz sadece Türkiye ile sınırlıdır. Diğer Ülkeler İçin Lütfen Ülkenizde yer alan Distribütörlerimiz ile iletişime geçiniz. 

Torna Tezgahı, yüksek kaliteli ve uygun fiyatlı Dijital Koordinat Ölçme Sistemleri paket seçeneklerimiz için lütfen TIKLAYINIZ.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.