3D Yazıcılar ile Neler Yapabiliriz!

09-03-2023 11:16
3D Yazıcılar ile Neler Yapabiliriz!

3D Yazıcı Nedir ?

Coraxis 3D yazıcılar; hayal ettiğimiz hemen hemen herşeyi gerçek hayatta elle tutulabilir bir nesneye dönüştürmeye yarayan makinalardır. 3 Boyutlu tasarıma, tasarımın hangi kalitede ve ne kadar sürede çıkacağı gibi ayarlamalar yapmamızı sağlayacak dilimleyici programa ve bu tasarımı elde edebilmek için hammaddeye ihtiyacı vardır. Coraxis 3D yazıcıları kullanmak için çizim bilmemize gerek yoktur. 3D içeriklerini çeşitli sitelerden ücretli veya ücretsiz olarak bulabilirsiniz. 3D çıktı için çok hızlı aksiyon alabilirsiniz.

3D Yazıcı Teknolojileri Çalışma Prensibleri:

1-) FDM ( Fused Deposition Modelling)

Termoplastik malzemelerin eritilerek katman katman baskı oluşturulması mantığına dayanmaktadır. En yaygın şekilde kullanılan teknoloji tipidir. Nozul dediğimiz metal parçanın içerisinden filament (Plastik iplikler) geçirilir ve aynı kalemle yazar gibi toplamda 3 eksenide kullanarak bir baskı oluşturur. Bu yazıcılarda soğuma çok önemlidir. Eriyik malzemenin temas ettiği yerde hızlıca soğuması bir sonraki katmanın iyi atılması için son derece önem arzetmektedir. Filament çapı 1.75mm veya 2.85mm olarak filament makara ağırlıklarıda 500gr veya 1Kg olacak şekilde yaygın olarak üretilir. En popüler filament tipleri PLA, ABS, TPU, PETG, ASA vb.’dir. Amacımıza uygun bir filament tipini seçmemiz gerekmektedir. Baskı alanları oldukça geniştir.

2-) SLA

UV Reçinenin 405uv ışık altında kürleştirilerek baskı oluşturulması metoduna dayanır. Bu Teknolojide model baskı tablasına ters bir şekilde tutunur ve reçine dolu tanka periyodik zaman aralıklarıyla daldırılır. Her bir daldırma işlemi sırasında makinenin altındaki güçlü LED ışıkları sayesinde istenilen bölgelerde kürleşme sağlanır. Bu teknolojide baskı hacimleri küçük olsada (190x120x245mm) sonuçları muazzamdır. 10 Mikron hassasiyetle çalışma imkanı sağlar. Kuyum ve Dental sektörünün olmazsa olmazıdır. Ev tipi Figür üreticileride kullanır. Temizliği biraz uğraştırır . Reçine toksik bir koku salgılar. Uzun vadede korunulmazsa akciğer rahatsızlıkları verebilir.

3-) SLS

Toz halindeki plastik granüllerin eritilerek birbirine kenetlenmesi sağlanır. En pahalı 3D yazıcı teknolojisidir. Baskı hacimleri hemen hemen SLA yazıcılar kadardır. Araba motoru gibi girintisi çıkıntısı çok olan ve çok büyük hassasiyetler gerektiren parçaların tek seferde üretilmesi için uygun bir teknolojidir.

3D Yazıcılar Nasıl Kullanılır?

Teknolojik özellikler ile donatılmış olan 3D yazıcı modellerinin kullanımı oldukça basittir. Çizim konusunda gereklihazırlıklarınızı tamamladıktan sonra cihazı çalıştırarak kolayca çıktı almaya başlayabilirsiniz.

Satın aldığınız 3D yazıcıları kullanmak için;


·Öncelikle satın aldığınızürünü kutusundan çıkartın ve kurulumunu tamamlayın.

·Cihazınızı çalışır konuma getirin.

·Çıktısını almak istediğiniz nesneyi 3 Boyutlu tasarlayın.

·Çizim aşamasının ardındanyazıcıya yazdırma için uygun olan malzemeyi yerleştirin.

·Bilgisayarınıza dilimleme programını indirin ( CURA – Ücretsiz)

·Çizimini yaptığınız modeli dilimleme programından yazdırma ayarlarınızı belirleyiniz.

·Dilimleme programı bizlere makinenin okuyabileceği GCODE uzantısında dosyalar verecek Flash veya Micro SD ye kaydedip depolama aygıtımızı yazıcımıza takalım.

·Print diyelim.

·Cihaz yazdırma işleminibitirdikten sonra çıktınızı alabilirsiniz.


3d yazıcı



Kimler 3D Yazıcı almalı ?


·Prototip üretim yaptıran veya yapan kişiler. Her şekilde üretmek istediğiniz malzemenin kalıbını almadan önce elle tutup gözünüzle görmeniz çok faydalı olacaktır. Özellikle plastik enjeksiyonda en ufak bir hatada yüzbinlerce liranızı çöpe atabilirsiniz.

·Çok çeşit ürün sirkülasyonu olan kişiler.

·Hobi amaçlı kullanıcılar. Evde yararlı şeyler üretmekten veya dekoratif figürler üretmekten keyif alan kişiler.

·Kuyum sektöründe dökümcüler.

·Dental Sektörde diş kalıpları için.

·Protez kol bacak veya tıbbi yardımcı malzeme üreticileri. Pandemi zamanında 3D yazıcılarla ne kadar siperlik üretildiğini unutmamak lazım.

·Tedariği zor otomotiv parçalarını üretmek isteyenler.

·Çocuklarının motor becerilerini geliştirmek isteyen ve çağa ayak uydurması gerektiğini düşünen ebeveynler vb. gibi onlarca madde yazılabilir.

3D Yazıcı alırken nelere dikkat etmeliyim? 

3 Boyutlu yazıcı alırken öncelikle çok araştırmanız gerekmektedir. Türkiyede geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde özellikle bireysel kullanıcıların en çok yaşadığı sorun; Teknik destek bulamama ve yedek parçaya ulaşamama sorunuydu. Bu yüzden makinenizin bir gün bozulabileceğini düşünerek bu 2 maddeyi göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.

3D Yazıcı ürünleri hakkında teknik bilgi, demo veya fiyat bilgisi için EMOS TEAM ekiplerimiz ile iletişime geçebilirsiniz. 


Her zaman en iyi kalite ve hizmeti almak için 0850 811 36 67 veya info@emosgroup.com adreslerimizden iletişim sağlayabilirsiniz. 


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.